Hoppa till sidans innehåll

Här finner du de vanligaste frågorna med svar


Dessa frågorna är de vanligaste, alltså de som främst dyker upp när man tänker på amerikansk fotboll. Är det andra frågor som angår sporten eller klubben som inte finns med i listan så kan du ta kontakt med coacherna (här) eller med styrelsen (här). 

Här kommer några vanliga frågor med svar.

Är amerikansk fotboll farligt?
Svar: 
Detta är den nog vanligaste förekommande frågan. Svaret på denna frågan är att amerikansk fotboll är INTE farligt, sålänge spelaren i fråga använder sig av rätt utrustning och på rätt sätt. Det är också mycket viktigt med rätt teknik. Rätt teknik kommer Seahawks att hjälpa spelaren med sålänge han/hon merverkar på samtliga träningar. Däremot så har du/din målsman ansvar för att spelaren tillgodoses med rätt utrustning inför träning eller match. 

Kan jag verkligen spela även ifall jag ser ut på ett visst sätt?
Svar: 
Absolut kan du det, dina förutsättningar för att lyckas inom amerikansk fotboll kommer inte att bli mindre bara för att du är tjock, smal, stark, klen, lång eller kort. Vi är försäkrade om att det finns en position för just dig.

Är det dyrt att spela amerikansk fotboll?
Svar:
Amerikansk fotboll är relativt dyrt om man jämför med andra sporter som till exempel vanlig fotboll. Men det är verkligen inte en av de dyraste sporterna. Att köpa en ny, komplett utrustning kan komma kosta allt mellan 3000 kronor och 6000 kronor. Men som nybörjare så hjälper vi dig att tillgodoses med hjälm och axelskydd (den stora kostnaden). 

Har ni enbart utbildade coacher?
Svar: 
Ja, alla coacher som ska coacha har en grundläggande utbildning inom barn- och ungdomsidrott. 

Vad kan jag göra som förälder för att hjälpa till?
Svar: 
Som förälder kan du framförallt se till att ditt barn kommer till träningen i tid, ombytt med rätt utrustning för att vara med. Är du osäker på vad för utrustning ditt barn ska ha med sig till träningen så kan du följa vår checklista här.

Är du intresserad av att vara engagerad i föreningen och få oss att växa och bli större? Ta kontakt med den befintliga styrelsen eller valberedningen (här). Det går naturligtvis också bra att fråga respektive coach ifall du vill veta mer.  

 

Postadress:
Carlskrona Seahawks AFF - Amerikansk Fotboll
Box 269
37121 Karlskrona

Kontakt:
Tel: 0709349606
E-post: This is a mailto link